< Terug

Leer zelf prototypes maken via de Axure RP Training

Klikbare prototypes en wireframes maken (1 dag)

Deze training is voor iedereen die wel eens een ontwerp voor een website of -applicatie moet maken en dat moet presenteren aan klant, organisatie of projectteamleden. Axure RP (Rapid Prototyping) is daarvoor de ideale tool. In no-time maak je klikbare prototypes/ wireframes. Desgewenst maken we een maatwerk incompany training.

Door het toevoegen van interactie en links tussen pagina’s is het voor klanten veel makkelijker een beeld van een ontwerp te krijgen. Ook is het mogelijk deze klikmodellen al te gebruiken in bruikbaarheids- en usability onderzoek en zo te testen. De (responsive) website of (mobile) applicatie is beter uitgekristalliseerd wanneer deze de design- en techniekfase in gaat. In één dag leer je de basis van het werken met Axure RP. Bijkomend voordeel is dat je de designs online kunt delen en van commentaar kunt voorzien.

Voor wie is deze Axure RP training?

Deze Axure training is bedoeld voor interactie professionals die thuis zijn in de functionele wereld van het webdesign. Je weet hoe je een website opzet. Met een potlood, in Word of Visio, of een andere tool. Je hebt misschien al eens van Axure RP gehoord, maar er nog niet mee gewerkt.

Doel van deze Axure training

Doel van deze training is dat je aan het einde van de dag in staat bent om een klikmodel te maken dat je kunt presenteren aan anderen. Daarnaast krijg je een groot aantal tips om méér mogelijkheden van Axure te benutten en er sneller en handiger mee te werken.

Deel 1. Basisinteractie

De vaardigheden in Axure die nodig zijn voor het ontwerpen van een basis website. Hiervoor worden de basis-elementen en begrippen van Axure uitgelegd. Leidraad daarbij is het ontwerpproces en de logische stappen voor het opzetten van een prototype. Per onderdeel worden de verschillende aspecten van Axure toegelicht, te weten:

  • Flowchart maken
  • Pages maken en inrichten
  • Gebruiken van de widgets
  • Genereren van een HTML-Prototype

Deel 2. Complexe interactie

Het prototypen voor applicaties & Rich Internet Applicaties (zoals AJAX en Flash). Hiervoor worden de meer geavanceerde tools om complexere interactie te maken van Axure uitgelegd. De volgende aspecten van Axure komen onder andere aan bod:

  • Toepassen van masters
  • Gebruiken van interactions
  • Dynamic panels
  • Page formatting
  • Tips & tricks

Gevorderden training

Heb je al ervaring met Axure RP, maar wil je je meer bekwamen in de complexere interactie van Axure RP, zoals adaptive views en mobiele prototypes,  dan kun je beter gebruik maken van onze speciale Axure RP Training voor gevorderden.

Meenemen

Voor de training gaan we ervan uit dat je zelf beschikt over een (mac of windows) laptop met Axure RP 6 geïnstalleerd. Wanneer je Axure nog niet hebt, kun je via www.axure.com een 30 dagen demoversie downloaden, deze voldoet voor de training. Tip: Doe dat niet te lang voor de aanvang van de training, anders is je licentie weer verlopen!

Praktische informatie

Dagen: De training wordt gegeven gedurende één volledige dag.
Groep: De training wordt gegeven aan  in-company teams.
Datum: In overleg.
Locatie: In overleg.
Prijs: > Bel naar 020 – 773 7171 voor onze scherpe in-company tarieven.
Prijzen excl. btw.

Meedoen?

Wil jij erbij zijn? Geef je dan nu op door een mail te sturen naar info@freelancefirm.nl met daarin je naam en facturatiegegevens en het aantal personen waarmee je wilt deelnemen. Er zijn altijd een beperkt aantal plekken vrij, dus wees er snel bij!