< Terug

Informatie architect

Een informatie architect houdt zich bezig met het organiseren, labelen en structureren van informatie. Voornamelijk in de vorm van schetsen, testen en gebruikersonderzoek. Wat moet waar staan, welke content moet er komen en wat doen verschillende knoppen op pagina’s. Dit zijn zomaar een paar vragen die een informatie architect dagelijks krijgt voorgeschoteld. Maar belangrijker is hoe een informatie architect deze vragen omzet naar concrete antwoorden. Bij freelancefirm hebben wij altijd kandidaten klaarstaan die deze antwoorden kunnen geven. Neem vandaag nog vrijblijvend contact op met freelancefirm en voeg binnenkort één van onze beste freelancers aan jouw team toe.

De expertise van onze kandidaten

Een informatie architect is niet meer weg te denken in intermediaire bedrijven. Deze expertise zorgt ervoor dat je al vroeg in het ontwikkelingsproces weet hoe jouw product er uit komt te zien en hoe deze functioneert. Daardoor krijg je ook beter inzicht in de gebruiksvriendelijkheid en usability van jouw producten. Maar waar moet een goede informatie architect nu aan voldoen?

  • Heeft een sterk analytisch vermogen
  • Heeft usability en gebruiksvriendelijkheid hoog in het vaandel
  • Kan vragen vertalen naar concrete en efficiënte oplossingen
  • Heeft een creatieve invalshoek voor het oplossen van problemen
  • Houdt de gedachte van de klant altijd centraal

Maar natuurlijk moet een informatie architect ook beschikken over goede communicatieve en sociale vaardigheden. Deze twee competenties komen van pas bij overleg tussen verschillende afdelingen binnen een bedrijf.

Een informatie architect op maat

Het vinden van een goede informatie architect kan tijdrovend zijn. Maar bij freelancefirm wordt al het moeilijke werk voor je gedaan. Dankzij onze ruime ervaring en het grote klantenbestand kunnen wij binnen no time een geschikte kandidaat voor je vinden. Voordat wij een aantal kandidaten aan je voorstellen, maken wij kennis met onze freelancers. Op die manier leren wij onze klanten kennen en weten wij precies waarvoor wij hen kunnen inzetten.

Omdat the valley op dit moment hard groeit hebben wij regelmatig mensen nodig. Freelancefirm heeft altijd veel kandidaten voor ons om uit te kiezen.

Renske Oele - the valley

Maak kennis met onze freelancer

Geïnteresseerd in één van onze informatie architecten? Onze specialist staat voor je klaar om een geschikte kandidaat aan je voor te stellen. Neem vandaag nog contact op met freelancefirm en laat je verrassen door onze lage tarieven.