< Terug

Technisch architect

Een technisch architect zorgt voor een duidelijke structuur in complexe internet omgevingen. Van het bedenken van complexe online omgevingen tot het uitwerken en implementeren hiervan, een technisch architect zorgt voor het overzicht en heeft de leiding bij het implementeren van dit soort grote trajecten.

Eisen en ervaring

De technisch architect van freelancefirm biedt jouw bedrijf de extra ervaring die het nodig heeft bij de implementatie van deze complexe werkzaamheden. De technische architecten via freelancefirm hebben een brede technische kennis en zijn op de hoogte van de nieuwste technologieën en protocollen zoals webservers, http, caching en meer! Het is vooral belangrijk dat een technisch architect de brede kennis van de neer te zetten architecturen bevat en met verschillende technologieën gecombineerd met een brede interesse de juiste internet omgeving kan ontwerpen of verbeteren!

Team lead

Een groot voordeel van een technisch architect in huis halen, is de kennis die je hiermee in huis haalt. Technisch architecten hebben vaak meerdere jaren werkervaring in verschillende IT omgevingen, en zijn bedreven in het aansturen van technische specialisten. Dit is ook de reden waarom een technisch architect ook wel “Team lead” wordt genoemd. De technisch architect beschikt over de kwaliteiten om vanuit een “helikopterview” het overzicht te bewaren en zo duidelijkheid binnen het team te creëren door een sterk analytisch vermogen.

Een technisch architect heeft kennis van databases, storage en netwerken en kan dit combineren met communicatieve skills om het team goed aan te sturen. Daarnaast zijn de technisch architecten uitstekend in de Nederlandse en Engelse taal, zowel verbaal als op schrift. Mede hierdoor is het leiden van een team, het leiderschap, een kwaliteit die de technisch architect altijd met zich mee neemt! Overtuigende spreekvaardigheid is één van de natuurlijke eigenschappen van de technisch architect.

Als fullservice online marketingbureau staan we altijd klaar voor onze klanten. Bij grote drukte en spoedklussen doen we graag een beroep op Freelancefirm. Voor zowel design als productie en alles er tussenin. En dat doen de freelancers tot onze grote tevredenheid: snel en secuur.

Mirjam Paardekooper – New Business manager RapidSugar

Andere functies

Naast de technisch architect biedt freelancefirm ook verscheidene andere online professionals aan. Met onze jarenlange ervaring  kunnen wij je helpen met uw zoektoch naar onder andere: online marketeers, copywriters, frontend developers, content managers en nog veel meer.