< Terug

Communitymanager

Ben je op zoek naar iemand die online communities opzet en beheert? Een communitymanager of socialmediamanager houdt socialmediakanalen in de gaten en reageert op vragen en opmerkingen die binnenkomen. Via Freelancefirm regel je in no-time de beste freelance communitymanager.

Freelance communitymanager op maat

Freelancefirm heeft een grote pool freelancers. We koppelen je daarom zonder moeite aan een freelance communitymanager die precies weet wat je nodig hebt. Of het nu bouwen aan de online omgeving is, of fora en interne communities beheren waarbij je de engagement vergroot. Al onze freelance communitymanagers hebben in ieder geval de volgende kwaliteiten:

  • Vergroten van brand awareness en engagement via interne en externe communities;
  • Vertalen van wensen, interesses, en behoefte van doelgroepen naar het juiste platform;
  • Creëren van interacties;
  • Weet zich goed te verplaatsen in de doelgroep om activatie te stimuleren.

Het belangrijkste wat ik ervaren heb tijdens het werken met Iris is dat ze zich goed en snel kan verplaatsen in de doelgroep, maar ook in de merkstrategie. Hierdoor is in korte tijd een UX design voor Tina.nl opgeleverd dat vrijwel gelijk bij iedereen in de smaak viel, past bij het merk en geliefd is door de doelgroep.

Sanneke Jansen - Sanoma

Functieprofiel freelance communitymanager

Het complete functieprofiel van een communitymanager met taken en functie-eisen vind je hier.
Ben je op zoek naar andere experts? Ontvang dan gratis de Functiewijzer. Dit handige boekje bevat een aantal profielen van veelgevraagde en essentiële online functies.