< Terug

Creative director

Ben je op zoek naar iemand die doelstellingen en behoeften van klanten analyseert en vertaalt naar creatieve concepten? Een creative director of art director is verantwoordelijk voor design en interactie van online concepten, vertaling van de online huisstijl en weet de perfecte mix te creëren tussen creativiteit en commercialiteit. Freelancefirm neemt de zoektocht naar de beste creative director voor je uit handen.

Freelance creative director op maat

Freelancefirm heeft een grote pool freelancers. We koppelen je daarom zonder moeite aan een freelance creative director die precies weet wat je nodig hebt. Of dat nou het vertalen van de strategie naar een passend concept is, of zorg dragen voor het hele design-, copy- en front-endtraject. Al onze freelance creative directors hebben in ieder geval de volgende kwaliteiten:

  • Zelfstandig ontwikkelen van complete concepten, user interface designs, landingspagina’s, apps, tools en social media;
  • Bewaken en testen van user experience en begeleiden van usabilityonderzoeken;
  • Aansturen van visual designers en copywriters;
  • Ervaring met Adobe CS, Sketch en InVision;
  • Sterk in conceptueel denken.

Het belangrijkste wat ik ervaren heb tijdens het werken met Iris is dat ze zich goed en snel kan verplaatsen in de doelgroep, maar ook in de merkstrategie. Hierdoor is in korte tijd een UX design voor Tina.nl opgeleverd dat vrijwel gelijk bij iedereen in de smaak viel, past bij het merk en geliefd is door de doelgroep.

Sanneke Jansen - Sanoma

Functieprofiel freelance creative director

Het complete functieprofiel van een creative director met taken en functie-eisen vind je hier.
Ben je op zoek naar andere experts? Ontvang dan gratis de Functiewijzer. Dit handige boekje bevat een aantal profielen van veelgevraagde en essentiële online functies.