< Terug

Freelance UX copywriter

Ben je op zoek naar een schrijver die converterende teksten uit zijn mouw schudt? Een UX copywriter schrijft microcopy die de bezoekers van jouw website overtuigt. Via Freelancefirm regel je in no-time de beste freelance UX copywriter.

Freelance UX copywriter op maat

Freelancefirm heeft een grote pool freelancers. We koppelen je daarom zonder moeite aan een freelance UX copywriter die precies weet wat je nodig hebt. Of het nou een A/B-test is, of het verbeteren van de gebruikerservaring. Al onze freelance UX copywriters hebben in ieder geval de volgende kwaliteiten:

  • Analyseren en interpreteren van statistieken;
  • Ervaring met werken in een scrumteam;
  • Schrijven, testen en analyseren van shortcopy.

Het belangrijkste wat ik ervaren heb tijdens het werken met Iris is dat ze zich goed en snel kan verplaatsen in de doelgroep, maar ook in de merkstrategie. Hierdoor is in korte tijd een UX design voor Tina.nl opgeleverd dat vrijwel gelijk bij iedereen in de smaak viel, past bij het merk en geliefd is door de doelgroep.

Sanneke Jansen - Sanoma

Functieprofiel freelance UX copywriter

Het complete functieprofiel van een UX copywriter met taken en functie-eisen vind je hier.
Ben je op zoek naar andere experts? Ontvang dan gratis de Functiewijzer. Dit handige boekje bevat een aantal profielen van veelgevraagde en essentiële online functies.