< Terug

Webanalist

Ben je op zoek naar iemand die jouw online bezoekersgedrag meet en analyseert? Een webanalist, data-analist of analytics consultant geeft advies over de optimalisatie van online kanalen en online marketing- en advertentiecampagnes. Via Freelancefirm regel je in no-time de beste freelance webanalist.

Freelance webanalist op maat

Freelancefirm heeft een grote pool freelancers. We koppelen je daarom zonder moeite aan een freelance webanalist die precies weet wat je nodig hebt. Of het nu inrichten van webanalytics software is, of het opstellen van campagne-, KPI- en performancerapportages. Al onze freelance webanalisten hebben in ieder geval de volgende kwaliteiten:

  • Definiëren en meten van KPI’s;
  • Heeft accreditaties voor Google AdWords en Google Analytics;
  • Opzetten en begeleiden van A/B- en multivariate testen;
  • Het maken van rapportages en analyses op basis van webstatistieken en data;
  • Inzicht genereren in het gedrag van bezoekers en klanten.

Het belangrijkste wat ik ervaren heb tijdens het werken met Iris is dat ze zich goed en snel kan verplaatsen in de doelgroep, maar ook in de merkstrategie. Hierdoor is in korte tijd een UX design voor Tina.nl opgeleverd dat vrijwel gelijk bij iedereen in de smaak viel, past bij het merk en geliefd is door de doelgroep.

Sanneke Jansen - Sanoma

Functieprofiel freelance webanalist

Het complete functieprofiel van een webanalist met taken en functie-eisen vind je hier.
Ben je op zoek naar andere experts? Ontvang dan gratis de Functiewijzer. Dit handige boekje bevat een aantal profielen van veelgevraagde en essentiële online functies.