< Terug

Webanalist

Zoek je iemand die precies weet wat bezoekers doen op jouw website en statistische gegevens kan omzetten naar rapportages en analyses? Dan zoek je een webanalist van freelancefirm.

De functies van een webanalist

De webanalist is gespecialiseerd in het omzetten van data naar rapportages en analyses die het gedrag van de bezoeker in kaart brengen. Dit doet de webanalist voornamelijk via Google Analytics. Nadat de gegevens zijn geanalyseerd, voeren de webanalisten vaak A/B testen uit om het verkeer te optimaliseren. Hier houdt de analist zich dagelijks mee bezig:

  • Het meten en definiëren van Key Performance Indicators(KPI’s)
  • Het opzetten van multivariatie- en A/B testen
  • Omzetten van data naar rapportages en analyses
  • Overleggen met de content manager, usabilityexpert en andere expertises

Daarnaast moet de webanalist beschikken over goede communicatieve vaardigheden en moet hij of zij niet bang zijn om knopen door te hakken.

Een freelancer op maat

Dankzij onze ruime ervaring weten wij precies wat je zoekt in een webanalist. Tijdens een kennismakingsgesprek komen wij alles te weten over de kandidaat. Door deze persoonlijke kennismaking weten wij altijd wie wij voorstellen aan je. Alles wordt geregeld, want een geschikte kandidaat zoeken kan tijdrovend zijn. Daarom doen wij al het werk voor jou, de tariefonderhandelingen en afspraken voor de opdracht worden van te voren vastgesteld. Wij houden rekening met jouw opdracht en team zodat wij altijd de beste webanalist aan je kunnen koppelen.

Onze kandidaat versterkt jouw team

Een webanalist is iemand die graag alle data van jouw bezoekers omzet in analyses en rapportages om vervolgens het verkeer op jouw website te verbeteren. Onze kandidaat is een waardige toevoeging aan jouw team en zorgt ervoor dat het verkeer op jouw website optimaliseert. Bij freelancefirm vind je altijd de juiste freelancer die in staat is om de opdracht naar wens te vervullen.

Het belangrijkste wat ik ervaren heb tijdens het werken met Iris is dat ze zich goed en snel kan verplaatsen in de doelgroep, maar ook in de merkstrategie. Hierdoor is in korte tijd een UX design voor Tina.nl opgeleverd dat vrijwel gelijk bij iedereen in de smaak viel, past bij het merk en geliefd is door de doelgroep.

Sanneke Jansen - Sanoma

Een webanalist van freelancefirm inhuren

Met ruim 10 jaar ervaring en de juiste online experts is een juiste kandidaat vinden zo gedaan. Neem vandaag nog contact met ons op en voordat je het weet staat onze webanalist klaar om jouw team te komen versterken.