< Terug

Service designer

Een service designer is een nieuw beroep dat de laatste jaren een steeds prominentere rol inneemt in de digitale wereld. Het doel van een succesvolle service designer is om producten en diensten zo goed mogelijk te laten aansluiten op de wensen van de klanten. Dit is dan ook waar de service designer in uitblinkt: echt luisteren naar de opdrachtgever, waarbij vooral gelet wordt op het gedrag en de motivatie van de klant.

Wanneer iemand op zoek is naar een hotel, wil hij of zij niet alleen overnachten, maar zijn zij juist op zoek naar een plek voor een goede nachtrust. Doordat de service designer een stapje verder denkt, en echt meedenkt met de klant, kan een service designer voor jou net dat beetje extra betekenen!

Methoden voor de service designer

Waar de service designer vooral in uitblinkt, is de communicatie en het meedenken met de klant. Maar daarnaast bieden zij ook expertise door gebruik te maken van bepaalde methodieken. Hierbij kun je denken aan service prototyping, het ontwerpen van concepten, customer journey mapping en user centered design. Deze laatste methode is de laatste tijd erg in populariteit gestegen. Door de gebruiker centraal te stellen in het ontwerpproces.

Veel bedrijven denken dit al te doen, door de focus tijdens elk deel van het designproces op de gebruiker te leggen. Hierbij vergeten zij echter het essentiële deel waar de service designer in uitblinkt: Het daadwerkelijk contact met de gebruiker. Door het gesprek met de gebruiker op zijn of haar werkplek aan te gaan, kan de service designer precies de behoeften van de klant te weten komen.

Mexx koos voor Freelancefirm in haar zoektocht naar een digital designer met ervaring in responsive design. Binnen 1 week was deze persoon gevonden en vrijwel direct operationeel.

Manager Ecommerce - MEXX

Overige functies

Naast een service designer biedt freelancefirm ook talloze andere specialisten aan binnen het ICT vakgebied. Je kunt hier bijvoorbeeld denken aan webdesigners en webredacteuren, maar ook copywriters en interaction designers. Daarnaast houden wij de tarieven zo scherp mogelijk, waardoor een freelance service designer niet duur hoeft te zijn! Ook voor verschillende marketing doeleinden ben je bij ons aan het juiste adres. Zo is het steeds belangrijker om jouw site perfect in te richten voor zoekmachinemarketing, ofwel SEO, en ook hier bieden wij talloze professionals aan bedrijven aan!