< Terug

Hoe beeldmateriaal jouw presentatie ondersteunt

Door Roberto Decock in Content, gepubliceerd 14 november 2017

Moet jij of een collega ook wel eens ideeën pitchen en keuzes of behaalde resultaten toelichten aan je team, het MT of stakeholders?  Dan wil je uiteraard goed voor de dag komen en de toehoorders een overtuigend verhaal presenteren. Daarbij kan het gebruik van beeldmateriaal, naast inhoudelijk sterke content, jouw presentatie extra ondersteunen. 

De kracht van beeld

Tekst en beeld versterken elkaar. Sterker nog, vergezeld van beeld wordt jouw tekst een stuk beter ontvangen. De kracht van foto’s, afbeeldingen, infographics en video’s wordt steeds duidelijker. Deze middelen worden dan ook steeds vaker ingezet.
Uiteraard dient dit vakkundig te gebeuren.  Freelancefirm heeft hiervoor de juiste experts zoals Powerpoint specialisten en Videographers in haar netwerk. In deze blog leggen we uit op welke wijze je beeldmateriaal kunt benutten voor interne communicatie.

Voorbeelden uit de praktijk

Zo’n specialist kan meer bijdragen dan je misschien op het eerste gezicht zou denken. Want een verhaal met (bewegende) beelden en geluid prikkelt de zintuigen, emotie en fantasie. Je hersenen worden geactiveerd en daardoor onthoud je het ook beter. De onderstaande praktijkvoorbeelden maken dat duidelijk:

  • Cijfers inzichtelijk vormgeven middels grafieken met relevante data of interactieve visuals.
  • Passende sfeerbeelden gebruiken als ondersteuning.
  • Een video in je presentatie kan helpen om testimonials in beeld te brengen (wat vinden klanten van jouw organisatie).
  • Een demonstratie/prototype van een product of dienst. 
  • Het tonen van relevante cases.
  • Het laten zien van de Why/visie van je bedrijf in de vorm van een animatie.
  • Een tijdlijn schetsen in videovorm: waar staan we nu en waar komen we vandaan?
  • Interactie creëeren door de luisteraars een vraag of dilemma voor te leggen in de video: wat zou jij doen?
  • Een video maakt het vraagstuk/het probleem/de uitdaging levendiger.

Meer informatie en hulp

Freelancefirm geeft je graag meer informatie en hulp. Wij hebben een groot netwerk van de beste Videographers, Vormgevers en Powerpoint-specialisten. Deze experts inhuren via Freelancefirm is een stuk goedkoper dan eigen mensen opleiden en zelf de materialen aanschaffen.
Bel 020 – 773 7171 voor extra ondersteuning.

Vergelijkbare artikelen

Zonder extra spaties heeft je SEO-tekst een streepje voor!

Samenstellingen die aan elkaar horen los van elkaar schrijven. Het is een van de symptomen van de ‘Engelse ziekte’. Nu geef ik toe, de regels voor samenstellingen zijn soms best complex. Maar waar ik me vooral aan stoor, is bewust onjuist spatiegebruik in SEO-teksten. Lees meer

Microcopy heeft grote invloed op de conversie van je website

We gebruiken de term microcopy voor hele korte begeleidende tekstjes op websites en in apps, zoals instructies en foutmeldingen. Oh zo belangrijk om bezoekers te helpen bij hun taak. En, mits goed toegepast, kan het zelfs bijdragen aan je merkpersoonlijkheid. Lees meer